Ľubovnianske strašidlá - 28.10.2017

Masy ľudí sa zišli 28.9.2017 pred jarmočnou tribúnou, aby sa stretli so strašidlami, ale aj najčernejšou dušou Ľubovne, kupcom Gašparekom.  Legenda hovorí, že Michal Gašparek nežil príkladným životom a pokoj nedal ani po smrti. Staroľubovňanov strašil i napádal, preto bol spomínaný kupec z hrobu vyňatý, jeho srdce dreveným kolom prerazené a mŕtvola pred očami bohabojných občanov spálená. Večerný program Ľubovnianskych strašidiel spestrili skvelým vystúpením tanečná ohnivá skupina Artha Luz – Branky z Českej republiky, Mládežnícky parlament a neformálna skupina s hrou na bongo.
Viac než 140 strašidiel v podobe bosoriek, duchov, kostlivcov, upírov, čarodejníc, smrtiek, čertíc, nočných môr, múmií, ježibáb, kostier, pirátov, stríg a iných príšer zo záhrobia sa objavili v uliciach mesta, aby sa zapojili do strašidelného sprievodu. Najstrašidelnejšie a najoriginálnejšie strašidlá boli ocenené vecnými cenami, ktoré venovala Taxi služba Taxin. Ostatné masky i účinkujúci v programe boli ocenení sladkou odmenou v Centre voľného času od sponzora p. Pavla Šimona.
Ocenené masky: Dávid Plučinský – pračlovek, Benjamín Kumula – duch Ľubovnianskeho hradu, Daniel Špes – mŕtvola, Katarína Rybovičová – Myška, Slavomíra Sabolová – zombje, Ninka Kormaníková – múmia, Melánia Vírova so skupinkou – rodinka strašidiel, Ema Salusová – nočná mora, Janík Greš – pirát, Karol Chovanec - klaun TO. /Text: PhDr. Alena Hriňáková. Foto: Michal Petriľák, Alena Hriňáková/

© 2024 | Centrum voľného času | Mapa stránok  |  RSS | Ochrana osobných údajov | Valid HTML 5! Valid CSS 3!
  • toplist