Prímestský detský tábor - Zvieratkovo - 24.-28.7.2023

Zvieratkovo v Skanzene pod hradom privítalo svojich táborníkov. Zažili sme si workshopy "S kamarátkou energiou" s ambasádorkou Zuzkou Haasovou. Šikovníci boli odmenení krásnymi cenami. Súčasne sme sa učili na workshope hrnčiarstva vytvoriť si zvieratko z hliny a vyskúšať si pracovať s hlinou na kruhu. K Zvieratkovu neodmysliteľne patria Jela????Moris????Sisi????.
Remeslá nám išli od ruky. Vyskúšali sme si spracovanie kravskej hrudky na nitky a zvieratká, spracovanie drôtu na záložky do knihy, vyrezávanie menovky do paroha na kľúčenku. Po obede nám pri práci vyhladlo, tak sme si na olovrant upiekli zemiakové placky v našej gazdovskej kuchyni s deti zistili,že nepotrebujú na varenie elektrinu a ako zdroj tepla využili drevo a na prípravu cesta na placky vlastnú energiu.????
Vo Zvieratkove teda diali veci. Privítali sme vôňu divokého západu s West Stopar Stopar's cowboy show . Zistili sme,že aj hľadanie lesných pokladov dalo zabrať a potrápilo šikovné hlavičky. Pri hľadaní nám bol oporou aj ???? Goran Gonczaki Nemroda- alpský jazvečíkovitý durič, ktorý si deň s deťmi naplno užíval. Pohostili sme sa aj voňavými šiškami v gazdovskej kuchyni. Tábornici si užili piatkový upršaný deň naplno.Nás počasie neodradí. Kreatívnymi aktivitami s Peter Marcus Calvary sme odštartovali dopoludnie. Pokračovali sme v prípravách šúľancov v gazdovskej kuchyni,vytvorili sme si ozdobné kvietky, nazbierali bylinky. Dožinkovou liturgiou sme poďakovali s o.Ondrejom za úrodu na poliach. Záverom Zvieratkova bola pikniková ochutnávka spolu s rodičmi. Ťažké bolo lúčenie ????. Ďakujeme Ľubovnianske múzeum za poskytnutie priestorov a Dušan Janický za prácu so zvieratami. Tešíme sa opäť o rok ????
© 2024 | Centrum voľného času | Mapa stránok  |  RSS | Ochrana osobných údajov | Valid HTML 5! Valid CSS 3!
  • toplist