Ľubovnianske strašidlá - 27.9.208

Masy ľudí sa zišli 27.9.2018 pred jarmočnou tribúnou, aby sa stretli so strašidlami, ale aj najčernejšou dušou Ľubovne, kupcom Gašparekom. Legenda hovorí, že Michal Gašparek nežil príkladným životom a pokoj nedal ani po smrti. Staroľubovňanov strašil i napádal, preto bol spomínaný kupec z hrobu vyňatý, jeho srdce dreveným kolom prerazené a mŕtvola pred očami bohabojných občanov spálená. Večerný program Ľubovnianskych strašidiel spestrili svojím vystúpením tanečná skupina orientálnych tancov FATIMA z Prešova a neformálna skupina s hrou na bongo.
Viac než 60 strašidiel v podobe bosoriek, duchov, kostlivcov, upírov, čarodejníc, smrtiek, čertíc, nočných môr, múmií, ježibáb, kostier, pirátov, stríg a iných príšer zo záhrobia sa objavili v uliciach mesta, aby sa zapojili do strašidelného sprievodu. Najstrašidelnejšie a najoriginálnejšie strašidlá boli ocenené vecnými cenami, ktoré venovala Taxi služba Taxin. Ostatné masky i účinkujúci v programe boli ocenení sladkou odmenou v Centre voľného času od sponzora p. Pavla Šimona.
Ocenené masky:
Roman Plučinský – smrtiaci Kuchár; Ema Salusová – smrť; Janka Lichvárová – upír; Laura Lajčáková – strašidlo z cintorína; Laura Dragošeková – dievča s rozzipsovanou tvárou; Eliška Jandrichovská – mŕtva kvetinárka; Tina Strenková a Sára Vojtek - Krvavé dvojičky; Timea Vojteková – netopier; Klára Pjatáková – Coco Cecília; Viktória Kandráčová – Los Muertos.

Foto: Adrián Jaržembovský, text: PhDr. Alena Hriňáková/

© 2024 | Centrum voľného času | Mapa stránok  |  RSS | Ochrana osobných údajov | Valid HTML 5! Valid CSS 3!
  • toplist