VoSoTros - 1.1.2021 – 31.12.2022

Názov projektu:
 

Volunteering creates Social Transformation - VoSoTros - Dobrovoľníctvo vytvára priestor pre sociálnu transformáciu 1.1.2021 – 31.12.2022

Cieľ projektu:

Podporiť dobrovoľníctvo, navrhnúť metodiku, formy práce s dobrovoľníkmi, porovnávať možnosti a systémy práce s dobrovoľníctvom a vytvoriť metodiku, ktorú budú vedieť využiť organizácie pracujúce s dobrovoľníctvom

Partneri:

Centres d’Entraînement aux Méthodes d'Éducation Active, CEMÉA – Francúzsko
Volonteurope  – Belgicko
Asociaţia EIVA Arad - Rumunsko
Clube Intercultural Europeu – Portugalsko
Coordinadora Infantil y Juvenil de Tiempo Libre de Vallecas – Španielsko
Centro di Servizio per il Volontariato, CSV LAZIO - Taliansko
Stowarzyszenie Trenerów Organizacji Pozarządowych – Poľsko
Centrum voľného času, CVČ Stará Ľubovňa - Slovensko

Účastníci:

Pracovníci s mládežou, dobrovoľníkmi, koordinátori aktivít v oblasti dobrovoľníctva a voľného času. Tréneri, školitelia a mentori v oblasti dobrovoľníctva.

Materiál  „Dobrovoľníctvo vytvára sociálne zmeny“

K stiahnutiu

Študijná návšteva v Lisabone - november 2021

Máme za sebou ďalšiu študijnú návštevu v rámci projektu VoSoTros, tentokrát v partnerskej organizácii Clube Intercultural Europeu v Lisabone. Navštívili sme rôzne organizácie, ktoré pracujú pre miestnu komunitu a do svojich aktivít zapájajú aj dobrovoľníkov. Vďaka  rozhovorom a stretnutiam s členmi jednotlivých organizácii a s miestnymi občanmi sme sa spoločne snažili identifikovať účinky dobrovoľníctva nie len na dané teritórium a verejnosť, ale aj na organizácie a samotných dobrovoľníkov.  

VoSoTros - január 2022

Aj v roku 2022 pokračujeme aktivitami projektu VoSoTros. Tentokrát sme sa s našimi európskymi partnermi stretli vo francúzskom Nantes, kde sme absolvovali niekoľko stretnutí a rozhovorov s miestnymi organizáciami, ktoré pracujú s dobrovoľníkmi. Množstvo vzdelávacích aktivít, ktoré vykonávajú, sú adresované bežnému obyvateľstvu, ako aj izolovaným skupinám, napr. rómskej komunite. 

VoSoTros Rím 2022

 Stretnutie s našimi medzinárodnými partnermi sa tentokrát presunulo zo Španielskeho Madridu do Talianskeho Ríma. Svoju prácu s dobrovoľníkmi nám ukázali vo viacerých organizáciách a lokalitách, ktoré sa venujú práci s utečencami prevažne z afrického kontinentu alebo blízkeho východu. Vďaka činnosti ich dobrovoľníkov sa utečenci učia taliansky jazyk, získavajú potrebné informácie týkajúce sa ubytovania a pracovných možností, či ich začleňujú detí a rodičov - dobrovoľníkov do školského života.

© 2024 | Centrum voľného času | Mapa stránok  |  RSS | Ochrana osobných údajov | Valid HTML 5! Valid CSS 3!
  • toplist