Majstrovstvá okresu Stará Ľubovňa v šachu - 22.11.2018

Centrum voľného času v Starej Ľubovni v spolupráci so Slovenským šachovým zväzom s podporou Ministerstva ŠVVaŠ SR zorganizovali 22. novembra 2018 v jeho priestoroch pre žiakov základných škôl Majstrovstvá okresu v šachu. Zišli sa tu víťazí, ktorí obsadili v školskom kole prvé tri priečky v kategórii žiakov a žiačok ZŠ. V priestoroch Centra voľného času súperilo 30 najlepších šachistov, z toho 5 dievčat a 25 chlapcov zo ZŠ Za vodou, ZŠ s MŠ Plavnica, Gymnázium Terézie Vansovej Stará Ľubovňa, ZŠ s MŠ sv. Cyrila a Metoda Stará Ľubovňa, ZŠ s MŠ Veľký Lipník, ZŠ s MŠ Nová Ľubovňa, ZŠ s MŠ Plaveč a Centrum voľného času Stará Ľubovňa. Okresné majstrovstvá sa v tomto roku odohrali v dievčenskej kategórii systémom každá s každou s časovou kontrolou 10 minút. V kategórii žiakov sa súťažilo v troch skupinách v praktickom šachu 2 krát 10 minút. Dvaja najlepší zo skupiny postúpili do finálovej skupiny a bojovali o prvé až šieste miesto.
Nad správnym priebehom súťaže dozeral hlavný rozhodca Ing. Jozef Vasilík a Ján Chovanec.
V kategórii žiačok sa najviac darilo Michaele Kyšelovej zo ZŠ s MŠ Plavnica, ktorá porazila všetky súperky a stala sa víťazkou v kategórii dievčat. Diplom za druhé miesto si z rúk organizátora prevzala Veronika Nemergutová zo ZŠ Za vodou. Bronz putoval do Plavča a získala ho Simona Vojteková.
V kategórii žiakov sa jednotlivé zápasy vyznačovali výbornými výkonmi. Tu sa striedali víťazstva s prehrami. Vo vzájomných zápasoch bolo cítiť napätie. Súťažiaci poučení z chýb predchádzajúcich kôl boli stále viac sústredení. Každý zápas bol dôležitý, pretože sa zarátaval do finálovej skupiny. V týchto súbojoch sa vynikajúco prezentoval v kategórii žiakov Nikolas Rybovič zo ZŠ s MŠ Plavnica, ktorý vyšiel zo všetkých zápasoch ako víťaz. Nikolas si tak obhájil zlatú priečku z minulého ročníka. Druhé miesto si vybojoval Adrián Chovanec zo ZŠ s MŠ v Plavči a tretiu priečku obsadil Marek Šlosár, ktorý reprezentoval Malú školu šachu pri Centre voľného času v Starej Ľubovni. Prví traja víťazi v kategórii žiačok a žiakov si vybojovali právo postupu na krajské kolo súťaže, ktoré sa uskutoční 4. decembra 2018 v Centre voľného času vo Vranove nad/Topľou. Víťazom blahoželáme a želáme veľa úspešných matov na krajskom kole tejto kráľovskej hry. PhDr. Alena Hriňáková CVČ

© 2024 | Centrum voľného času | Mapa stránok  |  RSS | Ochrana osobných údajov | Valid HTML 5! Valid CSS 3!
  • toplist